Gör dig redo för konsert

Du har längtat i månader, köat i timmar och nu äntligen är det dags för ditt favoritband att äntra scenen. Den pirrande känslan i magen och rysningarna av välbehag som uppstår när den första låten går igång. Kanske är det första gången du ser bandet, kanske har du hunnit tappa räkningen. Konserter slutar aldrig vara magiska.

Oavsett om du är en rutinerad konsertbesökare eller om du precis upptäckt den magiska världen, kan du säkert finna några av våra tips användbara. Här följer nämligen ett par värdefulla råd för dig som vill maximera din konsertupplevelse.

Var rätt klädd

Visst vill man klä upp sig när man ska på konsert, men komfort är alltid a och o. För en rivig konsert med ståplats krävs bra skor och skyddande kläder. Detta är särskilt sant om man behöver köa länge för att få en plats långt fram. Lämna klackarna och finskorna hemma och dra på sneakers. Välj plagg som är bekväma att röra sig i men som samtidig ser uppklädda ut.

Många som går på konsert vill såklart ha merch från artisten eller bandet med sig. Det kan var t-shirts, en snygg keps med tryck, pins eller tygväskor. Merch finns att köpa online eller efter konserterna. Det går också bra att trycka upp eget – då det blir dessutom unikt!

Vikten av planering

Vill man vara säker på att få en bra konsertupplevelse utan otrevliga överraskningar ska man planera ordentligt i förväg. Se till att hela sällskapet kommer utvilade och mätta, om ni inte ska äta direkt på plats. Dubbelkolla biljetterna och eventuella biljetter till resa samt boende i god tid. Det är aldrig roligt att se att man bokat tåg eller hotell till fel dag, eller tappat bort konsertbiljetterna i sista sekund.

Är det en arenakonsert eller en liten barspelning? Kolla upp i förväg vad som gäller om ni behöver garderob och väskförvaring till exempel. Det är också viktigt att se vad man får ha med sig in. Vissa arenor förbjuder allt från frukt och vattenflaskor till paraplyer, och alltid konfiskeras på plats. För att slippa få saker beslagtagna från din väska så gå igenom listan på otillåtna föremål en sista gång innan ni ska iväg.

Oseriösa biljettförsäljare

Det blir tyvärr allt vanligare att glada konsertbesökare får vända i dörren, då deras biljetter visat sig vara falska. För att undvika detta är det otroligt viktigt att bara köpa biljetterna genom seriösa biljetthandlare. Besök konsertplatsens eller artistens egna facebook- eller hemsida för att hitta länkar till seriösa återförsäljare. Köp aldrig biljetter i andra hand eller från återförsäljare med dåliga recensioner.

Det kan verka som ett fynd att få tag i drömbiljetterna till ett billigare pris, men det kan i värsta fall leda till att det inte blir någon konsert alls.